Wie zijn wij

              Henk Kuus

                  Bassist

Gear:  Squier J-bass en Benton J-bass.

Henk, is wat je noemt een laat bloeier.  Hij heeft als beginnend bassist,  de bandworkshop gedaan en sindsdien in de ban van Starting Something.

Hij hield altijd al van muziek. Vooral van Rock en Blues

Elke woensdag ging hij naar zijn Blues vrienden (Basic Station) in Driebergen, die een eigen oefenruimte hebben. Op een avond was de bassist Henk Haar, zo geweldig bezig dat hij dat ook wel eens wilde proberen. Dat bleek het begin van zijn muzikale droom, om zelf met een bandje muziek te maken.

Hij is de senior, maar het geeft hem heel veel energie, om met deze vrienden muziek te maken.

Inspiratie bronnen: Scorpions, Live, The Offspring, The Cranberries, Ruben Hoeke band en Julian Sas

 

               Karina Snel

          Gitaar en zang

Gear: Fender Stratocaster, Fender Telecaster, Fender pro junior amp.

 

Karina is sinds de oprichting van Starting Something betrokken bij de band als gitarist en (achtergrond) zangeres. Karina is als 16-jarige begonnen met het spelen van de elektrische gitaar en heeft het daarna na een aantal jaren pauze weer vol passie opgepakt. Van steady slag tot solo, het maakt haar niet uit. Haar hart ligt bij de Funk maar ze speelt met net zoveel liefde goede Rock, Pop en Soul.

 

Inspiratiebronnen: Tom Morello, Chris Cornell, Steve Vai, Mark Knopfler, Prince, Tash Sultana, Rich Robinson, Eddie Hazel.

.          Miquell Roché

                 Zanger

Gear: custom and handmade 3.4 in-ear monitors van Ears4U, een Shure P3R wireless receiver bodypack en een Shure P3T Transmitter.

 

Miquell barst van de energie, vrolijkheid en on stage charme. Hij heeft ook de bandworkshop in Utrecht gedaan en sindsdien is hij frontman van Starting Something. Het publiek met zich meekrijgen is voor Miquell geen probleem. Je kan wel stellen dat Miquell écht zijn eigen sound heeft die je makkelijk herkent. Dat helpt hem enorm om een nummer ‘eigen’ te maken.

Het liefst zingt Miquell Funk, Soul, Rock en Pop uit de oude doos. Maar voor goede moderne nummers draait hij zijn hand (en microfoon) zeker niet om. 

 

Inspiratie bronnen: Bill Withers, Joe Cocker, The Teskey Brothers, Adele, Prince, Sam Cook en Otis Reding.

 

Simon Op ’t Land

Drummer

Vincent Niers

Gitaar en “backing”

Gear: Als je dat interessant vindt, neem dan even een kijkje bij De Gitaarmakelaar.